هتل قیمت مناسب کیش
- می 15, 2024
- رزرو هتل مشهد
تعیین بودجه سفر از اولین اقداماتی است که برای برنامه ریزی سفر انجام میشود. اگر بودجه محدودی دارید و به… بیشتر بخوانید
فریدون شهر را شهر گرجیها مینامند؛ چراکه ۴۰۰ سال پیش و در دوره صفویه، اولین گروه اسرای تبعیدی گرجی در این شهر ساکن شدند.
فریدون شهر را با نامهای دیگر چون «مارتقپی»، «سپلی» و «آخوره» نیز میشناسند؛ چراکه این شهر را گرجیهای ساکن در ایران بنیان گذاشتند و نام گرجی بر آن نهادند. شهر گرجی نشین ایران حدود ۴۰۰ سال پیش در عصر صفویان و پس از تبعید گرجیها به ایران تاسیس شد و حال، بیش از ۹۰ درصد ساکنان آن را گرجی زبانها تشکیل میدهند.
شاه عباس اول در فاصله سالهای ۱۰۱۳ تا ۱۰۳۴ هجری قمری، بیش از ۱۰ بار به گرجستان حمله کرد و در پی این حملات، اهالی این منطقه را به اجبار به ایران فرستاد. به گواه منابع تاریخی فارسی، سپاه ایران در طول این جنگها، بیش از ۱۸۰,۰۰۰ نفر گرجی را به اسارت گرفتند و سپس، به ایران تبعید کردند.
به دستور شاه عباس، این اسیران را به جایی فرستادند که از نظر شرایط آب و هوایی، مشابه وطن اصلی آنان باشد. از این جهت و در ابتدا، اسرای تبعیدی را راهی مازندران کردند؛ اما آب و هوای نامساعد آن منطقه برای گرجیها باعث شد که آنها به مناطق مرکزی ایران روانه شوند. حدود نیمی از گرجیان، به اصفهان رفتند و پس از تاسیس نجفآباد توسط شیخ بهایی، در این شهر ساکن شدند.
شاه عباس دستور داد تا جنگاوران گرجی به جهت حفظ منطقه فریدن و شهر اصفهان از حملات اقوام کرد و لر، به فریدن بیایند. آب و هوای مساعد، مزارع و شکارگاههای مناسب فریدن، باعث مهاجرت سایر گرجیها به این منطقه شد و آنها پس از رسیدن به فریدن، در ابتدا شهر افوس را بنا نهادند. پس از آن نیز دو شهر فریدونشهر و میاندشت، توسط عدهای دیگر از آنها تاسیس شد.
پیترو دلاواله (Pietro Della Valle)، شرقشناس و جهانگرد ایتالیایی که در زمان شاه عباس به ایران سفر کرده بود نیز درباره این اتفاق چنین مینویسد:
شاه عباس هنگامی كه در سال ۱۰۱۳ هـجری قمری، هزاران خانوار گرجی و ارمنی و شروانی را به خاک ايران كوچانيد؛ مخصوصا دستور داد كه هر يک از اين اقوام را به ولايتی كه در آن آب و هوا و مقتضيات زندگانی با وطن اصلی ايشان شبيه و نزديک باشد، انتقال دهند. به همين خاطر در ابتدای ورود گرجیها به ايران، آنها را در مازندران كه گمان میرفت از لحاظ آب و هوايی همانند گرجستان است، سكونت دادند؛ ولی با نامساعد بودن آب و هوا، تلفات زيادی داده و سپس به شهرستانهای داخلی ايران روانه شدند.
به بحث بپیوندید