هتل قیمت مناسب کیش
- می 15, 2024
- رزرو هتل مشهد
تعیین بودجه سفر از اولین اقداماتی است که برای برنامه ریزی سفر انجام میشود. اگر بودجه محدودی دارید و به… بیشتر بخوانید
مراسم آیینی پیر شالیار هر سال در نیمه اردیبهشت و نیمه بهمن در منطقه اورامان تخت کردستان برگزار میشود و شامل ذبح دام قربانی، دف زنی، شبنشینی و دعا است.
اورامان بهخاطر آداب و رسوم كهن، بافت پلكانی و زیبایی خاصش، به ثبت ملی رسیده و در طول سال میزبان بسیاری از گردشگران است. این منطقه در حال تبدیلشدن به یک قطب گردشگری است و رفتوآمد مهمانان مختلف، بهخصوص در زمان برپایی جشن پیر شالیار، آن را به یک فضای توریستی-تفریحی تبدیل کرده است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مراسم دیرینه پیر شالیار با ما همراه باشید.
مراسمی آیینی-عرفانی پیر شالیار هر سال در هفته دوم بهمن ماه در اورامان یا هورامان برگزار میشود. مردم منطقه آن را بهعنوان «عروسی پیر شالیار» میشناسند؛ گرچه فقط نام مراسم، عروسی است و در اصل با ذکر و رازونیاز و قربانی دام همراه میشود. این مراسم قدمتی تاریخی دارد؛ بهطوری که برخی مورخان برگزاری آن را به هزار سال قبل نسبت میدهند.
برنامههای جشن پیر شالیار، به شناسنامه منطقه اورامان تبدیل شدهاند و برگزارکنندگان آن از طوایف مختلف روستای اورامان تخت و روستاهای اطراف هستند که بنابر قانونی نانوشته، امور این مراسم را بین خود تقسیم کردهاند. جشن مذکور سه روز طول میکشد که مردم اورامان تخت در این مدت، کلیه کارهای خود را تعطیل کرده و تمام هموغم خود را صرف برگزاری این آیین باستانی میکنند.
مراسم پیر شالیار که در نیمه بهمن برگزار میشود با عنوان «زماون» شناخته میشود و نشاندهنده نظم اجتماعی و مشارکت مردم در این مناسبت اجتماعی و فرهنگی است. نمادها و آیینهای مراسم نیز بهنوعی برای دلکندن از دلبستگیها و قدمگذاشتن در مسیر پاکسازی درونی و رستگاری هستند. در واقع این آیین نهتنها بین مومنانی با ایمان مشترک، ارتباط برقرار میکند، بلکه عامل پیوستگی مردم با خداوند است.
به بحث بپیوندید